HTML

elemzés

Elemzés, vélekedés, vélemény, kritika. Minden, ami irritál.

Friss topikok

  • Frenk a hal: Véleményem szerint egyáltalán nem. Több okból sem. (És nem is feltétlenül amiatt, hogy az édesanyj... (2011.01.15. 14:05) Az arany agy
  • Frenk a hal: Érdekes megközelítés, nézőpontok. Először azt hittem Ildikóról fog szólni. Az is egy érdekes elemz... (2011.01.14. 21:18) A kultúrbarbár terrorkarakter a villában…(vendégposzt)
  • Mme Chauchat: @Kovács Tomi: dobd ide, majd copyzom. (2011.01.14. 12:23) Átváltozások
  • Mme Chauchat: @Flood: ..és tényleg. De még valaki más is. (2011.01.14. 11:42) A szereptévesztő csatorna
  • Dr Betty Boop: @Macisajtos Csillámpóni szül. Fazekas Rudolfné: ...és valóban. Szép, tankönyvi contradictio in adj... (2011.01.10. 23:56) Elméletek haszna

Linkblog

Archívum

A kultúrbarbár terrorkarakter a villában…(vendégposzt)

2011.01.14. 12:36 Dr Betty Boop

Ez nem a tordasi Ildi, aki talán szintén megérne egy elemzést vagy kritikát. Nem, ez most itt Alekosz. És az ő elemzése, ahogy látom vagy gondolom. A srác elsők között költözhetett be a luxusbörtönbe és az óta is élvezi az ott létet. Mint már többször elmondta Ő ezt próbálja a maga számára ezt mindig minden körülmények között jobbá, élvezhetőbbé szórakoztatóbbá tenni. Azonnal hű és igaz barátra talált Olivér személyében, aki nagyon okosan hasznosítja fel Alekoszt a villában saját maga érdekeinek elérésére.

Mert láthatóan Olivér okos ügyes csaholó farkát csóváló kis pincsi kutyát csinált emberünkből. De nézzük csak mi is ez az ember. Elsőre úgy tűnhet egy nagyon megfontolt szókimondó őszinte valaki, aki akár még komoly karakter is lehet a villában! Ám a tettei alapján ez a kép folyamatosan dől össze és kapjuk meg a hiteles ábrázolást mely szerint Alekosz egy nagy büdös senki. A divattal, mint fogalommal erősen hadilábon áll, illetve erről azt gondolja a kockás ing és a bőrdzseki még menő dolog. Senki nem szólt neki, hogy kockás inget ma már csak a kanadai favágók hordanak, bőrdzsekit meg a ki, ha én nem tipusu janik.. Az elmaradhatatlan trikó/atléta megoldásáról meg ne is beszéljünk, egyes esetekben néha úgy érzem, tényleg csak a pörkölt szaft és a traktor slusszkulcs, no meg a gumicsizma hiányzik róla, hogy valódi tenyeres talpas paraszt legény legyen. Alekosz is egy újabb bizonyítéka az emberiség számára azon tétel igazolását nézve, miszerint a stílus nem születik az emberrel azért tenni kell. Próbál is tenni, igen, próbálja előadni a régi vágású pasit, aki udvarol a Nőknek, aki szép szavakkal igyekszik felolvasztani a jéghegybe zárt szíveket. Időnként igyekszik ezt némi eleganciával, vagyis általa elegáns dolgokkal megtoldani, mint barna nyakkendő. A villában lévő Nők közül mindenkire rápróbált már..

Alek, ahogy barátja Olivér hívja, nagy macsó ott bent, Gigi, Éva, Anikó, Szandika, Zsófi, Ildi és Gina körül is legyeskedett már, ám pechjére minden leányzó leépítette Őt. Ami nem csoda, hiszen emberünk, ha kap, egy kosarat azonnal másik virágra repül rá. Valószínűleg Kristófnak erős önuralomra volt szüksége, hogy ott bent ne üsse le Alekot mikor rámozdult Ginára. Legalább is én biztos leütöttem volna Kristóf helyében. Alek pedig minden Nőben látja azt, aki képes Őt beindítani és aztán ebből fakadóan Ő más új szintekre vezethetné a Nőket. Mert Ő egy macsó, egy latin szerető… Kár, hogy külsőleg erről semmi sem tanúskodik, a púpos háta, pocakja és az amúgy sem túl sok intelligenciáról tanúskodó feje, minden csak nem macsós.. Alek előadja magát, látszólag roppant megfontoltan beszél és minden szónak külön súlya van a mondataiban, ám nem más ez, mint megjátszott intellektuel próbálkozás, az irányába, hogy egy nagyon művelt, okos, kifinomult úriember hatását keltse, Nőkben, nézőkben egyaránt.

Valójában Alekinyo tipikus mintapéldája azon jelenségnek, amikor egy vidéki srác az otthoni stílusjegyekkel és világgal próbál valami ügyeset összehozni. Saját bevallása szerint biztonsági őr, ez amúgy le is rí a fejéről, tipikusan az a fajta senki, akit plázákban látsz, egész nap ott poroszkál fel és alá látszólag nagyon fontosnak érzi magát és közben csorgatja a nyálát a csajokra.. Talán leginkább a kullogó kifejezés illik rá, kullog a stílus, divat és a Nők után is… Az a fajta férfitípus, aki valahol a 2000-es évek elején leragadt és elfelejtett tovább haladni, avagy mégis csak létezett az y2k probléma? Alek eléggé bizonyítja ezt, kinyílt számára a világ hirtelen nem csak egy kisváros lett az élettere, és hanem egy országosan nézett tv műsor, és ezt most igyekszik kihasználni. Barátja Olivér, és Alek szerint ezt a barátságot mindig minden körülmények között fent és szinten kell tartani, mert ez fontos kint is. Az igazság, hogy szerintem egy igaz barátságnál pont nem ez a lényeg, hanem az, hogy akár hány év után is onnan folytassák ahol anno abba hagyták. Van egy olyan érzésem, hogy kint majd Alek fog Olivér után rohangálni és nem fordítva, míg a villa vagány sráca a való életben szépen le fogja építeni az okos tojást. Elvégre mindenkinek jár 15 perc hírnév, Alekosz már megkapta. 

Kovács Tomi

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://analysis.blog.hu/api/trackback/id/tr952583170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Betty Boop 2011.01.14. 12:47:00

Köszönet! Remélem lesz következő!

Kovács Tomi 2011.01.14. 12:49:08

Szívesen, én köszönöm igazából a lehetőséget.:) És remélem tetszett!

Frenk a hal 2011.01.14. 21:18:38

Érdekes megközelítés, nézőpontok. Először azt hittem Ildikóról fog szólni. Az is egy érdekes elemzés volna azért..
süti beállítások módosítása